Veelgestelde vragen


 

 • Zit er een blower bij? Ja, alle materialen waar een blower voor nodig is worden geleverd inclusief gratis blower.

 • Wat kost een springkussen? De prijs voor het huren van een springkussen kan vanaf € 50 incl. btw. bij Verhuurfun/SpringkussenSneek. Optioneel kun je op- en afbouw en bezorgen erbij vragen. 

 • Is het moeilijk om een springkussen op te bouwen? Het opbouwen van een springkussen is makkelijk. Doe dit met minimaal twee personen. Bij de bevestigingsmail vind je een duidelijke video met uitleg. Voor vragen kun je altijd bellen.

 • Hoe lang duurt het opzetten van een springkussen? Met twee personen ongeveer 10 minuten. Als het springkussen is uitgerold en de blower aangezet, dan blaast een springkussen zich in ongeveer 2 minuten op.

 • Ik wil het springkussen op de straat plaatsen. Mag dat? Ja, dat mag, maar we raden het aan om deze op gras te plaatsen. Indien je het springkussen op straat plaats dien je niet alleen het mee geleverde grondzeil te plaatsen maar ook de zandzakken en valmatten te plaatsen. 

 • Moet ik het springkussen schoon maken? Ja, na gebruik dient het springkussen weer schoon retour (ook als wij het komen ophalen). 

 • Welke stroom heb ik nodig voor een springkussen? Een springkussen (of andere opblaas attractie) heeft meestal 1 blower van 1500 Watt. Voor twee springkussens heb je een vrije stroomgroep nodig. Met een vrije stroomgroep wordt bedoeld, dat er geen andere apparaten zijn aangesloten op deze stroomgroep. Huur je meer springkussens? Verdeel ze dan over meerdere stroomgroepen. We raden maximaal 2 blower per stroomgroep van 16 Ampère aan. Je hebt geen krachtstroom nodig. 

 • Zijn de blower, haringen en het grondzeil inbegrepen bij de prijs van het springkussen? Ja, dat is allemaal inbegrepen bij het huren van een springkussen. Een haspel niet!

 • Hoe ver mag een springkussen van het stopcontact staan? Als je een verlengsnoer van 25 meter gebruikt (van het stopcontact naar de attractie), dan is dat geen probleem. Als je meer of langere verlengsnoeren gebruikt, raak je spanning kwijt. Bij een vol belast stopcontact en een verlengsnoer van bijvoorbeeld 100 meter zal een springkussen blower waarschijnlijk niet goed werken. Je springkussen wordt niet hard genoeg, dit is gevaarlijk voor de gebruikers en er is een goede kans dat de blower warm loopt en kapot gaat. Conclusie: Gebruik dus niet te veel verlengsnoeren.

 • De zon schijnt maar het gaat regenen. Wat moet ik doen? Laat het springkussen opgeblazen staan. Het springkussen kan goed tegen regen. Zodra je het springkussen uit zet zal hij in elkaar zakken en vol lopen met water. Laat daarom het springkussen altijd gewoon opstaan (alleen bij storm omlaag laten). Haal de kinderen binnen en wacht tot de bui is afgelopen. Hierna kun je het springkussen zelf snel goed droog maken. Laat je een springkussen een nacht onopgeblazen buiten liggen dan kan dit helemaal vol lopen met regen en heeft het dagen nodig om te drogen. 

 • Moet er toezicht zijn op het springkussen of attractie? Ja. Er dient iemand van 18 jaar of ouder toezicht te houden op het springkussen of attractie.

 • Hoe moet ik een springkussen opvouwen? Belangrijk is dat je het kussen eerst vouwt tot een strook van ca. 1 Meter en het dan over de gehele lengte strak oprolt naar achteren. We leggen je dit graag uit bij het ophalen. 

 • Wat zijn de regels bij het gebruik van Springkussens? 

  Veiligheidsregels:

1) Gebruik van het springkussen alleen onder toezicht van een volwassene (18+).
2) Geen schoenen, brillen, hete of scherpe voorwerpen op het springkussen gebruiken.
3) Eten, kauwgom, ijs, snoep, drinken en roken op of rond het springkussens zijn verboden.
4) Het springkussen mag niet gebruikt worden onder invloed van alcohol of bedwelmende middelen.
5) Vechten, duwen en klimmen tegen de muren is verboden.
6) Klim niet op en hang niet aan de netten.
7) Vanaf windkracht 5 (bft) is het verboden gebruik te maken van het springkussen of op te blazen.
8) Bij stroomuitval of storing van de blazer dient iedereen direct het springkussen te verlaten.
10) Het springkussen is geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Met uitzondering van de MiniClown – daar kunnen juist jongere kinderen op
11) Maximale hoogte van de deelnemers staat op het springkussen
12) Maximaal aantal personen op het springkasteel staat op het springkussen

Zorg dat het springkussen; altijd staat verankerd, er valmatten zijn geplaatst als het springkussen op een harde ondergrond staat en je de veiligheidsinstructies hebt begrepen.